Robin De Krujf (©CEV)
Robin De Krujf (©CEV)

Neraskidiva je to veza: Holanđanka i sedmu godinu ostaje u Koneljanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 21:17

Iskusna Robin De Krujf odlučila da nastavi saradnju sa šampionom Italije

Već šest godina uspešno plove zajedno odbojkaškim vodama i neće se zaustaviti. Holanđanka Robin De Krujf odlučila je da produži ugovor sa Imoko Koneljanom i da od oktobra nastavi tamo gde je stala na kraju sezone.

U dresu Imoka osvojila je četiri skudeta, tri trofeja u kupu Italije, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo, kao i pet Superkupova.

Izabrane vesti

"I naravno želim ponovo do trofeja. Ovde se uvek počinje sezona sa najvećim ambicijama. Biće promena u ekipi, ali i novi tim koji klub formira će moći da bude u vrhu i da se bori za pehare. I ostali će se pojačati, tako da ćemo kao i svake godine morati da se trudimo i borimo za svaku pobedu", rekla je za klupski sajt De Krujf.

Iskusna igračica na poziciji srednjeg blokera je najdugovečniji stranac u istoriji Imoka.

"Biće malo čudno vratiti se u Koneljano posle ovog leta, a ne videti poznata lica koja su tu bila godinama. Ali, stvarno smatram da je klub sklopio sjajnu ekipu sa mnogo talenta i snage. Zaista ne sumnjam da ćemo kad se budemo uklopile nastaviti da pravimo velike stvari".

Holanđanka je 2016. godine stigla iz turskog Vakifa, gde je provela dve sezone.

"Nikada nisam mislila da ću ovako dugo da se zadržim u nekom klubu. Ali, Koneljano je postao moj drugi dom. Volim klub, navijače, sve ljude tu... Srećna sam što ću ovde provesti još godinu dana. Koliko sam se promenila? Starija sam šest godina (smeh). Igrali smo mnogo finala, proživeli sjajne sezone, uvek smo ostajali u vrhu. Sigurno da imam više iskustva nego kada sam stigla, zrelija sam i smirenija, ali po mnogo čemu sam ona ista Robin".

Sa Imokom je pomerila sve granice, pa čak i oborila rekord po nizu ostvarenih pobeda u svim takmičenjima.

"Veoma sam ponosna na sve to. Kada sam tek stigla znala sam da je klub ambiciozan, ali nisam očekivala da ćemo osvojiti ovoliko trofeja i postaviti taj neverovatan rekord. Ponosna sam što sam deo istorije Imoka. Naša priča nije završena, ima još važnih stranica koje treba da napišemo", zaključila je u razgovoru za klupski sajt Robin De Krujf.


tagovi

Imoko KoneljanoOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara